Disney gjorde om bröderna Grimms version av Snövit och 1937 gjordes det en tecknad film som heter Snövit och de sju dvärgarna. Filmen är baserad på bröderna Grimms saga om Snövit men filmen är väldigt lik Disneys egna version av Snövit. Den har samma röda tråd genom berättelsen eftersom Snövit blir jagad av en jägare och att hennes styvmor vill döda henne för att hon är den vackraste i landet. Men filmen har en förskönad sida precis som Disneys version av Snövit. Disneys saga och film om Snövit liknar varandra mer än bröderna Grimms saga om Snövit, men alla verk har gemensamt att de har bröderna Grimms historia som grund. Under tidens gång har det gjorts olika filmer som ska likna Snövit men ingen har blivit så känd som den första tecknade filmen om Snövit som Disney gjorde. Källa

Under 2000-talet har man börjat intressera sig för Snövit igen. Men istället för att göra en förskönad och barnvänlig film har man nu i den nya versionen Snow white and the huntsman gått tillbaka till det mer hemska och råa som påminner om bröderna Grimms version. De likheter man kan se mellan Disneys version av Snövit och den nya filmen Snow white and the huntsman är att filmerna i stora drag är väldigt lika och det märks tydligt att de har samma röda tråd. Båda filmerna har det som är klassiskt och representerar Snövit. Att Snövit har en styvmor som är drottning och att drottningen känner sig hotad och avundsjuk på Snövit för hon vill vackrast i landet vara. Avundsjukan driver drottningen till att vilja döda Snövit och tvingar en jägare att leta efter Snövit och döda henne. Som bevis på det ska jägaren ta med Snövits hjärta till drottningen. Snövit tvingas fly för sitt liv och i sin flykt träffar hon sju dvärgar. Dvärgarna från Snow white and the huntsman har karaktäristiska drag från Disneys dvärgar för varje dvärg har ett speciellt syfte. Ex. någon spelar instrument, någon är kloker och ledaren och någon annan är butter och väldigt arg. I båda filmerna ser man tydligt att alla djuren är Snövits vänner och försöker hjälpa henne. Det röda äpplet är en viktig symbol som finns med i båda filmerna och drottningen har förmågan att byta form och lurar Snövit att äta det förgiftade äpplet och det resulterar i att Snövit faller in i dödens sömn. Det enda som kan väcka Snövit är en förtrollad kyss som endast den personen kan ge som Snövit älskar. Sist men inte minst så dör drottningen i båda filmerna.

Även om likheterna är väldigt många så är nästan skillnaderna ännu fler. För även om filmerna har samma röda tråd så är det också likheterna som gör att det finns skillnader. Anledningen till det är att Disneys film är en snäll och barnvänlig version. Medan den nya filmen Snow white and the huntsman är en film som är gjort för de som är äldre och är ganska rå och visar när människor blir dödade. Man kan alltså ha samma grundtankar och likheter i filmerna men att de olika sätten att genomföra de olika sakerna skiljer sig åt. Ex. en likhet var att drottningen dör i båda filmerna men båda filmerna har olika sätt som drottningen dör på och det är det som skiljer dom åt. I Snow white and the huntsman blir drottningen dödad av Snövit men Disneys version av hur drottningen dör är att hon ramlar ner från en klippa/berg. Utgångsläget är detsamma med att drottningen dör men beroende på hur man vill att drottningen ska dö så blir det en skillnad. Det finns flera situationer då det både är en likhet och en skillnad. Som att dvärgarna i Disney var väldigt snälla och gjorde ingen skada men i Snow white and the huntsman är de rövare som stjäl och plundrar. Eller att drottningen ändrade form för att lura i Snövit det förtrollade äpplet. I den tecknade filmen av Disney förvandlade sig drottningen till en gammal gumma och i Snow white and the huntsman förvandlar sig drottningen till en annan person, nämligen Snövits barndomsvän.

Andra skillnader som finns mellan filmerna är att i Snow white and the huntsman så har Snövit en beskyddare med sig, det finns ett uttalat krig mellan de goda och de onda och folk dör i de strider som uppstår. Drottningen har sin bror som hon skickar ut att jaga efter Snövit samtidigt som Snövit har två män som gillar henne och i slutet ur Snow white and the huntsman får man aldrig se om Snövit får gifta sig med sin man som man får se i Disneys version. Men den allra största skillnaden som finns mellan filmerna och som är den störta anledningen till att filmerna är väldigt olika trotts samma grund är att Snövit i Snow white and the huntsman är ute efter hämnd och rättvisa. Det är inte den snälla och oskyldiga Snövit som Disney får fram utan Snövit är ledaren på de godas sida och försöker få folk att strida för att det ska bli rättvisa i riket. Även om Snövit står på de godas sida så är hon inte längre oskyldig för hon dödar de onda. Men även om hon dödar de onda för ett bra syfte så dödar hon fortfarande och det anses inte vara en god sak. Anledningen till att man har gjort så det finns en oskyldig Snövit och en hämndlysten Snövit är för att filmerna är riktade mot två olika målgrupper. Disneys Snövit och de sju små dvärgarna ska vara en barnvänlig film och är gjord efter de förutsättningarna men Snow white and the huntsman riktar sig åt en mer vuxen publik och kan därför göra filmen brutalare och råare.

En annan ganska stor skillnad mellan filmerna är att Disneys version har statiska karaktärer och i Snow white and the huntsman finns det både statiska och dynamiska. I Snövit och de sju dvärgarna är det ingen förändring bland karaktärerna utan om man är god från början av filmen så slutar filmen också med att samma karaktärer är goda. Ex. Snövit, dvärgarna, prinsen men också drottningen eftersom hon var ond genom hela filmen. I Snow white and the huntsman är det väldigt många karaktärer som är dynamiska, d.v.s. att de som är goda i början blir onda och tvärtom. Ex. dvärgarna var i början plundrare och tjuvar men under filmens gång blev de goda och ville hjälpa till för att uppnå fred. Vissa kan tycka att Snövit var en dynamisk karaktär med tanke på att hon går ifrån snäll och oskyldig som barn till en arg och hämndlysten kvinna. En statisk karaktär genom Snow white and the huntsman var drottningen. Hon kom in i filmen genom att lura kungen och dödade honom senare för att kunna hålla Snövit inlåst och vackrast i landet vara. Filmen slutar med att hon dör pga. sin girighet och ondska över att vilja döda Snövit. Men man kan också titta på drottningen ur ett annat perspektiv och se att hon varit dynamisk. För mitt i filmen fick man se drottningen som en ung flicka och då var hon inte alls ond utan ondska kom efter att hon blev bortförd som liten.

Den nya filmen om Snövit är gjord efter hur samhället är idag. Vi har utvecklat en genre som handlar om fantasy och det är precis det som Snow white and the huntsman går ut på. För i filmen finns det djur och andra varelser som egentligen inte existerar, drottningen kan suga kraften ur människor med sina händer och hon kan bygga upp soldater utav glassplitter. Att komma på sådana här saker på 30-talet var otänkbart för då såg samhället annorlunda ut. Man hade kommit över första världskriget men stämningen runt om i världen var på många ställen mycket spänd och andra världskriget hängde i luften. Det var då många filmer som Snövit och de sju dvärgarna och Kalle Anka uppkom, de kom för att lätta på den jobbiga stämningen. Få folk att tänka på annat än krig och oroligheter. Man hade inga som helst tankar på att skapa fantasi djur eller filmer som inriktade sig på att döda andra. Källa