Alan Alexander Milne föddes den 18 januari 1882 Kilburn, London. Milne var en brittisk författare främst känd för sina böcker om Nalle Puh. Milne var en framstående författare, framförallt som dramatiker, innan succén med Nalle Puh dominerade allt han gjorde.

Milne växte upp på Henley house School som var en lite oberoende skola som drevs av hans pappa, John V. Milne. Han studerade matematik vid Westminster School och Trinity College, Cambrigde och tog examen 1903. Under tiden han studerade så gav han ut och skrev för studenttidningen Granta. Efter det arbetade han som frilansjournalist i London, och 1906-1914 var han en av medarbetarna i den brittiska humortidningen Punch, som var en väldigt känd tidning på den tiden. Under första världskriget var han en del av den brittiska armén och tjänstgjorde som officer. Efter kriget skrev han om sina upplevelser i boken Peace with Honour som kom ut 1934.

Milne gifte sig med Dorothy ”Daphne” de Sélincourt 1913, och deras enda son Christopher Robin Milne, föddes 1920. 1925 köpte A.A. Milne ett lantställe, Cotchford Farm, i Hartfield, East Sussex. Han drog sig tillbaka dit efter att fått en stroke och en hjärnoperation som gjorde honom invalid. Han på samma plats 31 januari 1956.

Milne debuterade som författare 1907 med en roman och ett skådespel, genrer som han därefter arbetade ihärdigt med men han är nuförtiden mest känd för sina böcker om Nalle Puh. Dessa böcker handlar om en pojke vid namn Christoffer Robin, efter hans egen son, och diverse karaktärer som hans sons kramdjur inspirerade honom till. Ernest H. Shepard blev den förste att illustrera böckerna om Nalle Puh. Källa

Alan Alexander Milne Public Domain

Alan Alexander Milne
Public Domain